Tags

, , , , , , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag er det lørdag og jeg holder på med appen og nettsiden Library Thing. Jeg legger inn alle bøkene jeg eier der. På den måten kan jeg raskt slå opp i appen når jeg lurer på om jeg har en bok eller ikke. Jeg kjøper bøker på bruktbutikker og det er ikke alltid jeg husker helt sikkert om jeg eier en bok eller ikke. Når jeg samler på en serie er det også godt å vite hvilke bøker jeg mangler. I går fant jeg for eksempel Harry Potter and the prisoner of Azkaban (på engelsk). Den manglet jeg i samlingen min.

En annen ting som skjer når jeg nå legger inn alt i nettsiden (Jeg bruker appen og skanner strekkoden der det er mulig. Noe må man legge inn manuelt) er at jeg oppdager bøker jeg eier men ikke har lest. Bøker jeg har kjøpt og så glemt. I dag tok jeg frem en novellesamling av Neil Gaiman som heter Trigger Warning. Det forundrer meg at jeg ikke har lest den. Så det skal jeg endre på nå. Mange av Gaimans historier og dikt gis ut som egne, illustrerte bøker, så det er flere av disse novellene jeg har lest før ser jeg. Blant annet diktet Instructions som jeg liker veldig godt.

Smakebiten er fra forordet:

There are things that wait for us, patiently, in the dark corridors of our lives. We think we have moved on, put them out of mind, left them to desiccate and shrivel and blow away; but we are wrong. They have been waiting there in the darkness, working out, practicing their most vicious blows, their sharp hard thoughtless punches into the gut, killing time until we came back that way.
The monsters in our cupboards and our minds are always there in the darkness, like mould beneath the floorboards and behind the wallpaper, and there is so much darkness, an inexhaustible supply of darkness. The universe is amply supplied with night.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter