Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Det er tidlig søndag morgen, og klart men kaldt ute. I natt snødde det såvidt. Det er ikke sånn vi vil ha det nå! Nå vil vi ha vår. Påskeliljene blomstrer allerede i hagen. Men jeg vet jo at april kan være både varm og kald. (Nå snør det jammen igjen)

I mars har jeg lest Frankenstein, og jeg skal prøve å få skrevet litt om den. Men i dag skal du få en smakebit. Boken var helt anderledes enn jeg trodde. Jeg tenkte på Boris Karloff i filmen Frankenstein fra 1931 og trodde det var slik historien var. Men der tok jeg veldig feil. Boken og filmen er veldig forskjellig fra hverandre. I smakebiten er det monsteret som snakker til Frankenstein. Han ønsker at Frankenstein skal lage et kvinnelig monster. Monsteret er virkelig veltalende, noe som overrasket meg.

How can I move thee? Will no entreaties cause thee to turn a favourable eye upon thy creature, who implores thy goodness and compassion? Believe me, Frankenstein: I was benevolent; my soul glowed with love and humanity: but am I not alone, miserably alone?