Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg er midt i eksamensperioden og får ikke lest så mye skjønnlitterære bøker. På fredag leverte jeg skolebibliotekkunnskap eksamen og nå leser jeg til eksamen i Ex-phil. Men i går unnet jeg meg luksusen av et langt bad og fikk lest ferdig Flommens år. Det betyr at jeg kan begynne på den siste boken i trilogien MaddAddam, som også heter MaddAddam. Jeg har nesten lest bare faglitteratur de siste to ukene. Det vil si at vi også har skjønnlitteratur på pensum, og de bøkene blir lest både flere ganger og mye mer nøye enn jeg vanligvis leser.

Jeg gleder meg til eksamen er ferdig og jeg kan lese akkurat det jeg har lyst til. Listen jeg har lyst til å lese i sommer er lang, og jeg kommer nok ikke gjennom den. Men bare det å kunne gå i bokhylla og plukket ut akkurat det jeg har lyst til er en veldig fin følelse.

Men først en smakebit fra MaddAddam:

MaddAddamDa hun våkner, oppdager hun at et hårfår står og slikker henne på beinet: et rødhåret et med det lange menneskehåret flettet i tynne fletter med hyssingsløyfer på. En nostalgiker blant maddaddamittene har vært på ferde. Hårfåret må ha kommet seg ut av innhengningen de holder dem i.
«Flytt deg,» sier hun og dytter forsiktig til det med foten. Det ser tomt bebreidende på henne – hårfårene er ikke blant de skarpeste – og klaprer ut gjennom døråpningen. Det hadde gjort seg med noen dører her, tenker hun.