Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til flere smakebiter!

Jeg er midt i hjemmeeksamen, og det begynner å forme seg setninger og avsnitt på papiret. Jeg har en overordnet plan for hva jeg vil si, men skal skrive 5000 ord, så jeg må skrive om mer enn èn ting. Tema for oppgaven er fantasy. Foreløpig prøver jeg å definere og forklare ord og utrykk og ikke minst sjangre og sub-sjangre. Jeg er kommet langt nok til at jeg har tro på at jeg kommer i mål innen fredag.

Ute er det utrolig varmt, det har selvfølgelig vært sommertemperaturer her hele uken jeg har måttet sitte inne og lese. Men på ett eller annet vis må jeg skyve det i bakhodet og åpne nok dører og vindu til at det blir litt gjennomtrekk. Jeg håper det er litt sol igjen til neste helg!

Smakebiten i dag kommer fra Sjøormen i Essex av Sarah Perry. Den har et utrolig fint omslag som vekker håp om også et fint innhold. Smakebiten er fra begynnelsen:

Sjøormen i essexTid ble sonet bak murene i Newgate-fengselet og kastet bort av filosofer på kafeer i Strand; den gikk tapt for dem som lengtet tilbake til fortiden, og ble avskydd av dem som ønsket at nåtiden var fortid. (…) Tid var penger i Royal Exchange, der mennene tilbrakte ettermiddagen med å miste håpet om å få kameler til å gå gjennom et nåløye.