Tags

, ,

<a href="https://pixabay.com/users/dimitrisvetsikas1969/">dimitrisvetsikas1969</a> / PixabayKlukk, sa den gamle ferja
ved brygga i solgangsvind.
Klukk, sa den vesle båra
venleg mot ferja inn.
Klukk, klukk sa to gjenter på tofta
sæle av kjærleik og sorg.
Klukk klukk, sa dertil to høner
som kom frå byen i korg.

Klukk, sa det i en koffert
som stille vart lempa ombord.
Så vart det tida for avgang
og farkosten gleid utpå fjord
Gjentene smilte milde
og ferja huska så smått.
Det var ein slik klukkesundag
då verda hadde det godt.

~ Tarjei Vesaas

Tarjei Vesaas bel født 20. august 1897 på garden Vesås i Vinje i Telemark, og døde 15. mars 1970 på Rikshospitalet i Oslo. Han var en norsk forfatter som ga ut mange romaner, noveller, dikt og skuespill. Hans forfatterskap preges delvis av modernisme, og romanene hans er også utgitt utenfor Norge. Han skrev på nynorsk. Vesaas skrev dikt og dramatikk, men var først og fremst kjent for sine romaner og noveller. Hovedverkene er Fuglane (1957) og Is-slottet (1963). I 1964 vant Tarjei Vesaas Nordisk råds litteraturpris for boken Is-slottet. For prispengene opprettet han et legat. Avkastningen fra legatet utgjør prispengene i Tarjei Vesaas’ debutantpris som hvert år deles ut til årets beste unge skjønnlitterære debutant. Prisen deles ut av Forfatterforeningens litterære råd. (Fra Wikipedia)