Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til flere smakebiter!

Som en del av pensum på skolen har vi både barne- og ungdomsbøker. Jeg har lest flere av dem, men akkurat nå er det fantasybøkene som står for tur. Den jeg leser nå er en norsk ungdomsbok og skrevet av Harald Rosenløw Eeg. Han er en kjent forfatter som skriver gode bøker. Boken heter Gyldig fravær, og jeg har vel kommet halvveis.

I denne ungdomsboken blir en gjeng ungdommer fanget nede på T-banen etter en eksplosjon. Vi følger dem både før og etter eksplosjonen og jeg har ikke kommet lenger enn til morgenen den dagen det kommer til å smelle. Boken er spennende, men det mest karakteristiske er morsomme setninger som gir noen beskrivelser jeg ikke har hørt før. Som ordtak som blir snudd på hodet.

Boken begynner slik:

Jeg har dessverre ikke noen god følelse på dette, sier han. Svelger som om han ikke bare har en hårete kokosnøtt i halsen, men også hele apekatten som ikke vil slippe kokosnøtta […]
Det blir stille. Som i graven. Som i føkkings Tutankhamon. Du kan høre knappenåler regne. Du kan høre isen fryse og gresset gro.