Tags

, , ,

Dette ville Travel Bird finne ut av, så de tok kontakt med ulike lands ambassader og ba ambassadørene komme med forslag. Resultatet er en liste med bøker jeg virkelig har lyst til å lese. Den norske ambassadøren i Hellas; Jørn Eugene Gjelstad foreslo boken Hel ved av Lars Mytting. Og selv om jeg skulle ønske han hadde valgt en skjønnlitterær bok ser jeg at dette er en bok som har blitt oversatt til mange språk og som vel sier noe om den norske folkesjelen.

For at du også skal få mange gode tips til bøker å lese fra mange ulike land, kommer listen over bøker under. For å lage et slags system begynner hver linje med landet boken er fra, så kommer tittel og forfatter og i parentes når boken ble utgitt. Bak hver bok er landet ambassaden er plassert i. Jeg har valgt å ikke ta med navnene på ambassadører siden det er navn som ikke vil si de fleste av oss noen ting. Jeg har valgt den norske boken hvis boken er oversatt, ellers engelske bøker der de finnes. Som du kan se har mange ambassadører for noen land svart og ingen fra andre. (Linkene går til Goodreads, Bokelskere eller til min omtale).