Tags

, , , ,

Det er tredje søndag i advent og jeg legger ut den siste smakebiten dette året. Jeg tror det blir fint å ta jule- og nyttårsferie, og er tilbake med nye smakebiter 7. januar. Vi får besøk av familie hele julen og jeg gleder meg til å feire fire generasjoner sammen. Det gjør nok at det ikke blir så mye tid til å lese, men noen sider på sengekanten skal jeg klare!

På bloggen min har jeg for tiden en giveaway. Jeg har laget tre pakker med ting en bokelsker trenger og konkurransen er åpen for alle. Du finner innlegget og kan bli med, HER.

Jeg leser litt for mange bøker om gangen nå (og), men skal prøve å få avsluttet noen av dem før nyttår. Den jeg har minst igjen på er Profetien om Laura av Alexander H. Sandtorv. Det er en fantasyroman for ungdom – men absolutt lesbar for voksne. Jeg har en svakhet for fantasyromaner og liker godt denne. Den er komplisert nok til å være en spennende historie også når en krever mer  avanserte historier.

Smakebiten er fra det fjerde kapitlet:

Skogen er enorm, både mørk og skremmende. Det finnes nesten ingen stier og få landemerker. Hvis du går mot øst, vil du møte de døde slettene og til slutt havet. Mot nord, sør og vest er det bare skog og ødemark. Hvis du på en eller annen måte finner nok mat til å overleve og fortsetter å gå hardnakket i månedsvis, vil du til slutt bli fortapt i den uendelige tåka. Ved verdens ende er det en tomhet hvor det hverken finnes kropp eller sjel, hvor det ikke en gang finnes tanke. Men sulten og tørsten tar deg, altså, lenge før det.

Men jeg leser også mordnovellene jeg hadde en smakebit fra sist uke (Murder under the Christmas tree). Den er en virkelig fin samling, noen av novellene er meget bra. Akkurat nå holder jeg på med «The Price of Light» av Ellis Peters. Smakebiten er fra begynnelsen av novellen:

Though a gross feeder, a heavy drinker, a selfindulgent lecher, a harsh landlord and a brutal master, he had reached the age of sixty in the best of health, and it came as a salutary shock to him when he was at last taken with a mild seizure, and for the first time in his life saw the next world yawning before him, and woke to the uneasy consciousness that it might see fit to treat him somewhat more austerly than this world had done. Though he repented none of them, he was aware of a whole register of acts in his past which heaven might construe as heavy sins.