Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Vi er hjemme hos foreldrene mine, i går feiret vi 80-årsdag på Flor og Fjære. Et fantastisk sted, og i dag skal vi feire bursdagen til mannen min. Det er fint å dra hjem og være omgitt av foreldre, søsken og tantebarn av og til. Det gjør godt for hjertet.

Med meg i vesken har jeg boken Song of Susannah av Stephen King, det er den skjette boken i serien The dark tower (Det mørke tårn). Jeg har lest dem to ganger på norsk og da jeg fikk lyst til å lese dem om igjen valgte jeg engelsk. Denne serien kommer som film 18. august. Den er ikke bygget direkte på bøkene, men er en tilleggshistorie. Jeg har skrevet mye om både The Dark Tower filmen og bøkene.
Smakebiten er fra Song of Susannah og handler om presten Donald Callaham som tidligere har bodd i Salem’s Lot og der møtt og sloss med vampyrer. Flere dsmakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

In his lap was a book called Salem’s Lot, by a man of whom he had never heard [Stephen King. red anm]. It purported to be a work of fiction, but he, Donald Callahan, was in it. He had lived in the town of which told, had taken part in the events it recounted. He had looked on the bark and on the rear flap for the author’s photograph, queerly certain that he would see a version of his own face looking back at him.

Fra forlaget:
Song of Susannah is the sixth volume in Stephen King’s epic Dark Tower series. The pivotal sixth novel in Stephen King’s bestselling epic fantasy saga provides the key to the quest that defines Roland’s life. Susannah has used the power of Black Thirteen to get to New York where she can give birth to a child fated to grow up as Roland’s nemesis. Jake and Father Callahan set out to break her date with destiny and to find Calvin Tower, owner of the vacant lot where a magical rose grows – a rose that must be saved at all costs. Meanwhile, Roland and Eddie tumble into Maine in the Summer of 1977. Here they are greeted by the gangster Balazar and must face their maker, a man called Stephen King.