Tags

, , , , , ,

Det er en forblåst og kald søndag på Sørlandet,
men vi bor heldigvis litt nord for der det virkelig snør.
Men så kaldt er det at jeg gjerne vil bruke dagen inne på lesing og blogging,
istedenfor å gå ut på tur. Da blir det smakebiter hos Flukten fra Virkeligheten.

På fredag kom Norse mythology av Neil Gaiman til jobb, og den for ut av hylla så fort jeg så den slik at ingen andre skulle kunne kjøpe den (jeg har bestilt nye). Men helgen har vært full av besøk og ting å gjøre, så jeg har ikke fått begynt. I kveld derimot er jeg helt alene og da skal jeg gjøre meg bedre kjent med norrøn mytology.

Vi lærte selvfølgelig om det på skolen, men det er ganske lenge siden. I det siste har jeg derimot lest The Iron Druide Chronicles, en engelsk urban fantasyserie. I en av bøkene dreper en vampyr Tor. Ja, jeg vet – «totaly over the top». Men det funker faktisk i disse bøkene. Hovedpersonen er en 2000 år gammel druide som roter det til seg og får noen irske guder etter seg. Etter å ha vunnet sverdkampen med den ene guden blir han delvis tvunget til å vise veien til Åsgard slik at en varulv og en vampyr kan hevne seg på Tor og drepe han. På veien blir også Nornene og Ratatorsk drept. Poenget med å fortelle om den boken er at jeg lærte masse norrøn gudelære ved å følge handlingen. Flere av de andre bøkene tar for seg andre gudeverdener. Det er andre gangen jeg leser denne serien, så jeg husker vi skal innom både den greske og den romerske gudeverdenen.

Men nå skal jeg altså lese Norse mythology. Jeg regner med det er andre enn meg som med lengsel venter på nye bøker fra Neil Gaiman! Smakebiten er fra begynnelsen: