Tags

, , , , , , ,

Smakebit på søndag

Jeg er hjemme igjen! Så fantastisk deilig det er å si det i dag. Jeg kom hjem i går kveld, så gleden er sterk og ny. I dag tidlig gikk vi tur sammen med hunden vår, som regel er det bare sjelenes-bronnmannen min som går, og så satt vi i stua og drakk kaffi og leste. Jeg tror det er den beste type morgen jeg vet. Men selvfølgelig, hverdagen vil nok fange oss inn ganske snart.

Siden jeg satt her med en bok, og pc-en lå ved siden av meg, tenkte jeg at jeg skulle gi deg en liten smakebit av hva jeg leser nå. Jeg gjorde meg ferdig med Arv og miljø av Vigdis Hjorth på toget på vei hjem. Den nye boken er noe helt annet, nemlig fatasyromanen Sjelenes brønn av Ørjan N. Karlsson. Dette er bok to i Lansetrilogien, den første heter Tidsrosen. Begge handler om tidsreier, et emne jeg er glad i, og i smakebiten får du en forklaring på hva som skjer med tiden. Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten:

sjelenes-bronn-sitatFra forlaget:
Hva skjer når tre ungdommer fra vår tid havner i Nazi-Tyskland anno 1941?

For en måned siden var Martin Sølvfoss en vanlig, norsk ungdom og utvekslingsstudent i England, men da faren hans ble meldt savnet etter en seiltur, oppdaget han at Sølvfoss-familien har vært voktere av ett av de tre hellige fragmentene fra lansen som spiddet Jesus da han hang på korset.
Jakten på fragmentet leder ham denne gangen gjennom en portal og til Nazi-Tyskland i 1941. For å komme seg tilbake til sin egen tid må Martin finne det hellige fragmentet. Men lansedelene tiltrekker seg mørke krefter. Krefter som allerede har kontroll over to av de tre delene. Får denne ondskapen tak i det siste lansefragmentet, vil historien bli forandret. Verden vil bli kastet ut i mørke og kaos.
Tre lansedeler – to voktere – en tidløs ondskap.

Lagre