Tags

, , , ,

Smakebit på søndag

God morgen fra Oslo. Det er rart og være her og enda rarere at jeg skal være her 5 uker til. Jeg bor på en bitteliten hybel og våknet tidlig i dag fordi noen andre ikke slo av vekkeklokken. Det skal nok litt tilvenning til å flytte fra en liten by, til denne store. Det positive med at jeg våknet tidlig i dag er at jeg fikk en tidlig påminnelse om smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten.

Jeg leser nå en serie bøker av Roger Zelazny, The Cronicles of Amber. Det er ti bøker utgitt mellom 1970 og 1991. Jeg har kommet til bok 3; Sign of the Unicorn. Foreløpig er jeg ganske fascinert. Først og fremst på grunn av handlingselementer jeg ikke har lest før. Jeg synes alltid det er gøy når noen klarer å gjennomført innføre noe nytt til fantasyspekteret.

Smakebiten er fra kapittel 3:

sign-of-the-unicornI could not tell whether she believed what I had said. But things sort of equal to equal things sort of being equal to each other, it diden’t much seem to matter.

Fra forlaget:
Accepting the responsibilities as ruler to the world of Amber, Corwin finds himself the target of sibling treachery, and must seek guidance in a land of visions, where a sinister prediction foretells his doom.