Tags

, , ,

Smakebit på søndagDet er andre søndag i advent,
og på tide med en ny smakebit hos Flukten fra virkeligheten.

I dag hadde vi tenkt å dra på Julebyen i Egersund, men så kom Synne og så måtte vi kansellere de planene. E39 er stengt og de har begynt evakuering av folk i Egersund. Vi bor en time unna og restauranten til mannen min måtte stenge. Den ligger ved elva og vannet holdt på å komme opp i avløpene, samtidig som selve elva stiger over sine bredder. Det blåser og regner skikkelig ute. Stakkars lille hunden vår så ut som han hadde vært en tur i elva da han kom inn fra kveldsturen. Men, iallefall, vi får ha en stille søndag med lesing i dag. Jeg regner med mannen min må til restauranten og sjekke den med jevne mellomrom for å se om den kan være åpen, selv om han har fri.

Boken jeg skal lese fant jeg på en smakebit for ikke så lenge siden. Jeg husker ikke hos hvem, men jeg lånte den på fjernlån med en gang, Den heter The Ice Dragon og er skrevet av George R.R. Martin. Slik begynner boken:

The Ice Dragon inniFra forlaget:

From ancient times the ice dragon was a creature of legend and fear, for no man had ever tamed one. When it flew overhead, it left in its wake desolate cold and frozen land. But Adara was not afraid. For Adara was a winter child, born during the worst freeze that anyone, even the Old Ones, could remember.

The Ice DragonAdara could not remember the first time she had seen the ice dragon. It seemed that it had always been in her life, glimpsed from afar as she played in the frigid snow long after the other children had fled the cold. In her fourth year she touched it, and in her fifth year she rode upon its broad, chilled back for the first time. Then, in her seventh year, on a calm summer day, fiery dragons from the North swooped down upon the peaceful farm that was Adara’s home. And only a winter child — and the ice dragon who loved her — could save her world from utter destruction.

Ønsker deg en velsignet andre søndag i advent.

Stearinlys fra pixabay