Tags

, , ,

Smakebit på søndagDet er allerede en ny søndag, og en uke nærmere advent, og på tide med en ny smakebit hos Flukten fra virkeligheten.

Jeg er nettopp ferdig med Rivers of London serien og tenkte jeg måtte konsentrere meg litt om norske bøker før det ble på tide å nominere til Bokbloggerprisen. Jeg så litt på hva andre hadde lest og likt og bestemte meg for blant annet å lese Lev vel, alle av Hilde K. Kvalvaag. Den handler om mor og sønn som drar på ferie til Vancouver Island for å lete etter spor av oldefaren. Det ble ekstra interessant for meg siden jeg har familie der. Jeg er ferdig med boken, men fordi boken var så vakker skal du få smakebiten fra den:

Lev vel alleHo var eit einsamt barn. Men skjulte det så godt ho kunne. Ho er sikker på at alle einsame har vore einsame som barn. Det er som å lære å svømme. Kroppen gløymer det aldri. Knut er og einsam, faren og oldefaren var einsame. Dei har genet for einsemd.

 

Fra forlaget:
Eksistensielt drama om mor og son
Motvillig blir den seksten år gamle Knut med mora Gunhild til Canada. Dei skal følgje fotspora til oldefaren som forlét familen og seks born i Noreg for aldri å kome tilbake. Knut har droppa ut av skulen etter ein alvorleg valdsepisode og mora håper at turen skal bli eit vendepunkt. Ho har sjølv sine grunnar for å ønskje seg vekk. Reisa fører dei ut i den canadiske villmarka, der ingenting blir som dei hadde trudd.