Tags

, , ,

AvslørtDenne boken tror jeg kunne blitt utrolig bra hvis midten hadde blitt forandret. For ideen er super. En kvinne ligger i sengen og leser en bok. Plutselig forstår hun at denne boken handler om henne og om noe som skjedde henne for mange år siden. Hun har aldri fortalt om det til noen, så hvem vet? Det blir en kamp for henne å finne ut hvem forfatteren er og hvor boken kom fra. Og å forhindre at noen andre leser den. Hun har et anstrengt forhold til sønnen sin og noen problemer i forhold til ektemannen og i midten av boken blir det mye om det. Samtidig leser vi litt om forfatteren (av boken inni boken) og hva han tenker og hvorfor han har gitt ut boken. Men på en slik måte at bare en og en ting blir avslørt – frem til vi ser det store bildet. Slutten er like briljant som begynnelsen. Jeg hadde aldri gjettet at boken skulle slutte som den gjør, eller rettere sagt at det som ligger bak at boken ble skrevet er så anderledes enn man trodde.

Forfatteren av denne boken, Renée Knight kommer fra England og Avslørt er hennes debutbok. Tidligere har hun skrevet fjernsyns – og filmmanus for BBC og regissere dokumentarfilm om kunst. Også det i BBC.

Jeg ga ikke denne boken noe høyt terningkast på Bokelskere, men det er fordi jeg, når jeg leser thrillere, gjerne vil at personlige problem skal tones ned. Det er slik jeg er og slik jeg føler for bøker. Det er helt klart at andre ville elske å få gå inn i ekteskapet, forholdet til sønnen og det forholdet som ligger bak boken. Da blir den straks en mye bedre bok, tror jeg. Jeg liker best når thrillere er skumle og nesten går over til grøss. Egentlig tror jeg at jeg hadde likt denne bedre hvis jeg hadde lest den som en roman og ikke visst det var en thriller.

Avslørt har jeg fått av Cappelen Damm