Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Humble bundleJeg bruker å følg med på Humble Bundle – det vil si at jeg får epost når de legger ut nye bøker. Og i sist måned la de ut en med Neil Gaiman som jeg selvfølgelig kjøpte. Det er ikke min første Humble Bundle. Tidligere har jeg også kjøpt en Dr. Who pakke og flere tegneserier.

Men for deg som ikke vet hva Humble Bundle er kommer en kort forklaring. Det er et firma i USA som driver en nettside hvor de selger bøker, tegneserier, spill osv. De setter sammen en pakke med en overskrift, akkurat nå er det Capcom. Du velger selv hvor mye du vil betale for den aktuelle pakken, men det finnes alltid en minstepris. For Capcom er den $1. For Neil Gamian tror jeg også det var $1. Betaler du mer enn $10 får du flere ting, og på Neil Gaiman og Dr. Who var det også slik at betalte du mer enn $20 så fikk du enda mer. Poenget med det hele er at pengene du betaler går til ulike veldedige formål. Du velger selv hvor mye av pengene dine som skal gå til de ulike formålene. Neil Gaiman skrev på bloggen sin at grunnen til at han la ut dette denne gangen var for å samle inn penger til The Gaiman foundation. Så jeg valgte å la pengene mine gå dit. Det er også viktig å nevne at det er en tidsfrist på hver pakke, så tiden er dessverre ute på Neil Gaiman pakken. Men det kommer stadig nye og spennende ting.

Rare bit friendsDet jeg tenkte å skrive om var noen av de rare tingene jeg fant i Neil Gaiman bundelen. For eksempel en diktsamling skrevet av datteren hans Maddy, taler han hadde skrevet og holdt, tegneserier, utkast til tegneserier, biografien om Duran Duran. Den biografien forteller Gaiman om på bloggen; det var så få bøker i omløp av den at han selv kjøpte en for $800 og at han hadde sett den til salgs for $4000. Jeg har ikke lest den enda, den er litt lang. Og så er jeg ikke så veldig fan av Duran Duran heller.

Men jeg har lest flere av tegneseriene, essayene og novellene. Feeders and Eaters for eksempel. Det er en mørk fortelling uten noen egentlig slutt, men forstyrrende bare i de mørke bildene.

Feeders and eaters 2A fall of Stardust er den totale motsetning til Feeders and Eaters. Den inneholder en nydelig liten novelle om en jente, Jenny, som teller kråker. Vi har ikke den samme reglen på norsk, men på engelsk er den slik:

A fall of stardustOne for sorrow,
Two for joy,
Three for a girl,
Four for a boy,
Five for silver,
Six for gold,
Seven for a secret,
Never to be told.
Eight for a wish,
Nine for a kiss,
Ten for a bird,
You must not miss

Jenny kommer til 7 og får vite hemmeligheten av en kråke. Den handler om det å bli voksen.

Noe av det nydeligste er diktsamlingen til Maddy Gaiman, Love. Fishie. Der skriver hun sine egne dikt (som 8 Love, Fishieåring) og tegner til dem, i tillegg finnes det noen få dikt som Neil Gaiman har skrevet. Men min favoritt er nok Angels and Visitations som er en novellesamling. Jeg har lest den noen ganger før, fordi i den finner du novellen Murder mysteries som er min absolutt favorittnovelle av Gaiman. Den har senere blitt gitt ut som tegneserie. Jeg har skrevet om den HER. Men kan gjenta hva den i hovedsak handler om:

Selve historien handler om en engelskmann som sitter fast i Los Angeles fordi flyene ikke kan lande på Heathrow (tåke). Der besøker han en gammel venninne og etterpå treffer han på en eldre mann. Det som skjer hos venninnen blir først fortalt på vanlig måte, men så skjer det noe og bildene bare hinter til sannheten. Den gamle mannen bommer en sigarett og som gjengjeld forteller han en historie fra The silver city (himmelen), hvor han selv var Raguel – hevneren. En engel dør og Raguel må finne ut hva som er skjedd. Etterhvert viser det seg at det første mordet er begått.

Tegning av P. Craig Russell til novellen Murder Mysteries

Tegning av P. Craig Russell

Jeg kunne fortsatt og fortsatt om disse ulike tegneseriene og novellene, men da blir dette innlegget superlangt. Jeg tenkte jeg skulle fortelle deg om Humble Bundle hvis du ikke hadde hørt om det, og det har jeg jo gjort. Og si noen flere positive ord om Neil Gaiman enn jeg allerede har. Nå skal jeg gå i bokhyllen og finne tegneserien Murder mysteries og lese både den og novellen. Jada, jeg er blodfan!

Lagre

Lagre