Tags

, ,

OppsummeringJeg har ikke skrevet et oppsummeringsinnlegg siden mai, så nå er det jammen på tide! ME’n min har blusset opp igjen, så jeg har ikke lest like mye de månedene imellom her som jeg bruker å gjøre, så det er ikke det at det har vært så mye å rope hurra for. Jeg er littegrann bedre nå, så da kommer leselysten fort tilbake. Og bloggelysten.

I juni leste jeg 11 bøker, men blant dem var 3 diktsamlinger og 1 barnebok. Den eneste av dem som nærmer seg Bokbloggerprisen var Hvorfor spurte de ikke Evensen? av Lene Kjølner. (Ikke det at jeg vil nominere den). Jeg skrev også bare om 1 bok, nemlig Piken på toget av Paula Hawkings. Den syntes jeg var ganske fin.
I juli ble det 10 bøker. 3 av dem var lydbøker og 1 barnebok. Jeg leste 3 norsk krimbøker utgitt i 1015. Fremdeles ikke helt Bokbloggerpris materiale. Den eneste boken jeg skrev om var Bålet av Bergljot Hobæk Haff. Den var imidlertid fantastisk. En annen positiv ting var at en av lydbøkene var en 1001 bok; The Pit and the pendulum av Edgar Allan Poe.
I august leste jeg 12 bøker. 8 av dem var tegneserier. 3 var norske 2015 bøker, men 2 av dem igjen var krim. Den 3. skrev jeg om; Det som en gang var jord av Simon Stranger. Nok en fantastisk roman fra Stranger. Jeg skrev også om Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist. En merkelig, men fin, bok.
I september kom jeg opp i hele 18 bøker. Delvis fordi vi var på sommerferie i Hellas de to første ukene, og jeg leser alltid mye når jeg er på ferie. Delvis også fordi 4 var tegneserier og 1 var en novelle. Jeg skrev ikke om en eneste bok i september. Selvfølgelig litt fordi vi var bortreist, men også litt fordi jeg rett og slett ikke var bra.

I oktober har jeg lest 20 bøker. Det er jeg veldig fornøyd med. De jeg har lest er;

 • The wit and the wisdom of Disckworld – Terry Pratchett
 • Unwritten Vol 4 – Leviathan – Mike Carey
 • Unwritten Vol 5 – On to Genesis – Mike Carey
 • Mere blod – Jo Nesbø
 • Avslørt – Renée Knight
 • Evna – Siri Pettersen
 • Menneskebarnet – M.R. Carey
 • Keiseren av Portugallien – Selma Lagerlöf
 • Shift – Hugh Howey
 • Badboy – Jørn Lier Horst og TrondEinar Frednes
 • Blomsterhandlersken – Gro Dahle
 • Rivers of London – Ben Aaronovitch
 • Den grenseløse – Jussi Adler-Olsen
 • Klanen – Merethe Vaage
 • Love, Fishie – Maddy Gaiman
 • Feeders and eaters – Neil Gaiman
 • Free Speeches – Neil Gaiman
 • Being an Account of the Life and Death of the Emperor Heliogabolus – Neil Gaiman
 • Blood monster – Neil Gaiman
 • Goods & Tulips – Neil Gaiman

Som du kan se har jeg skrevet om 3 stykker, men ikke skikkelig. Bare i små innlegg.

Litt statistikk:

 • Sjanger: 2 krimromaner, 2 thrillere, 3 fantasy, 1 dystopi, 2, romaner, 5 tegneserier, 1 biografi og 2 essay, 1 sitatsamling og 1 diktsamling
 • Land: 5 norske, 1 svensk, 1 dansk, 10 amerikanske og 3 engelske
 • Kjønn: 6 kvinner og resten menn, inkludert 1 debutant
 • Lesesirkel: Ingen verdens ting
 • Medie: 7 ebøker, 1 lydbok og resten papirbøker
 • Kommer fra: 6 leseeksemplar, 7 kjøpt, 1 fra gjenbruken, 1 fra Storytel og 5 fra biblioteket

Den beste boken jeg leste, på norsk, i oktober var uten tvil Menneskebarnet av M.R. Carey. Men tar jeg med engelsk så er det Rivers of London som engasjerte meg mest. Den var så full av humor og magi og mord som skulle løses at jeg ble helt lost i boken. Jeg gleder meg til å lese videre på serien, som noen kaller Rivers of London og noen kaller Peter Grant.

Tidsperiode:

 • Jeg har lest 7 bøker fra 2015
 • 1 fra 80-tallet, 2 fra 90-tallet og 3 som jeg ikke vet årstall på
 • Og de resterende 5 fra tiden mellom 2000 og 2014

Jeg har satt meg det meget ambisiøse målet å lese 250 bøker i år, men det klarer jeg ikke. Så det nye målet er å passere 200. Jeg vil også lese 25 e-bøker og høre 25 lydbøker. Etter oktober ser det sånn ut:

Lesemål oktober