Tags

, , ,

I dag har jeg lyst til å være med i Beathes boken på vent. Jeg har mange bøker på vent, men noe av det jeg gleder meg mest til er Jordmor på jorda og Slåttekar i himmelen av Edvard Hoem. Jeg har lest Mors og fars historie som kom ut i 2005. Den inngår i denne serien bøker, som slutter med Heimlandet. Barndom som kom i 1985. En kan lese dem i hvilken rekkefølge man vil. Men den begynner altså med tippoldemor, så oldefar, foreldre og til slutt Hoems barndom.

Jordmor på jordaSlåttekar i himmelen

 

 

 

 

 

 

 

 

Jordmor på jorda handler om husmannsjenta Martha Kristine som utdanner seg til jordmor i Christiania. Vi befinner oss i 1880 og boken handler om Hoems tippoldemor.

Slåttekar i himmelen handler om Hoems oldefar. Nå er vi i 1874 og Hoems oldefar er slåttekar utenfor Molde. Der møter han etterhvert kjærligheten.