Tags

, , , , , , , ,

EternalsEternals er en tegneserie av den kjente, engelske forfatteren Neil Gaiman. Eternals var opprinnelig en tegneseie skrevet av Jack Kirby. Han  døde imidlertid i 1994. Neil Gaiman ble spurt om å skrive et album med the Eternals og denne ble gitt ut i 2006. Det er denne siste jeg nå skriver om. Jeg har ikke lest Jack Kirbys versjon av Eternals, så jeg kan ikke sammenligne de to. Bare gi deg et glimt av hva Neil Gaiman skapte. Tegneren Gaiman har med seg er John Romita jr. (Alle bildene blir større om du klikker på dem).

The Eternals er en gruppe supermennesker. De er plassert her på jorden for å beskytte den. I E 2utgangspunktet var det en gruppe med Celestials. Disse skapte jorden og lot to grupper bosette seg der. The Eternals og the Deviants. Den siste gruppen tok over og The Celestials måtte komme tilbake for å vinne krigen som var brutt ut mellom de to gruppene. Til slutt var det bare 100 Deviants tilbake. The Celestials lot menneskene overta jorden og The Eternals fikk oppgaven å beskytte dem.

I begynnelsen av denne boken møter vi Mark Curry som er turnuslege. Han får besøk av en blod og storbygd mann, Ike Harris, som prøver å få Mark til å forstå at han er en «superhuman». Mark tror imidlertid ikke på dette og avviser ham. Men så blir han invitert til en fest arrangert av en ny venninne, Sersi. Denne festen er for en ambassade fra Vorazheika ( et tidligere sovjetisk land). På festen bryter det seg inn soldater som bortfører en del av E 1gjestene Og Mark oppdager at han kan løpe fortere enn tiden og fange opp kulene etterhvert som de skyter dem. Det gir ham troen på at denne blonde mannen hadde rett. Arrangøren av festen er også en av The Elestials og det samme er ambassadøren. De er alle helt uvitende om dette. Men Sersi har i en periode hørt til The Avengers. Det har blitt sånn at alle supermenn og damer må registrere seg. De får ikke lenger springe rundt å redde folk i tide og utide så Iron Man prøver å få Sersi til å registrere seg. Men hun mener hun ikke er noen superhelt.

I tillegg har vi en 12 år gammel gutt, Sprite, som er superstjerne og en av The Eternals. Han drar Mark med seg på en tur i parken og får ham til å røre ved noe gammelt og svart. Det viser seg at Sprite har inngått en avtale med The Deviants. Mot at han får en av The Eternals til å vekke en av The Celestials som sover, skal Sprite få vokse opp og slippe å være 12 lenger. (De er alle egentlig millioner av år gamle). Men The Eternals, som nå etterhvert klarer å våkne og samarbeide vil ikke at The Celestial skal våkne. For da vil den ødelegge jorden.

Denne tegneserien er fint tegnet med flotte, klare bilder. Den er ikke så stor, men forteller en klar og oversiktlig historie. Det hadde nok vært en mer utfyllende historie hadde jeg lest Jack Kirbys Eternals først. Men det trenger man egentlig ikke. Gaimans Eternals kan stå helt på egne ben.X Eternals 5