Tags

, , , ,

Smakebit på søndagI dag er det søndag og på tide med en smakebit hos Flukten fra virkeligheten.

I dag har jeg tenkt å ta det helt med ro og konsentrere meg om å få lest litt. Alt etter været må jeg nok ut en liten tur. Men først og fremst er det lesing som står på planen.

Jeg leser fremdeles de samme bøkene som sist uke. Det er vel egentlig sånn at jeg leser for mange bøker på en gang. Men 21 noveller av Doris Lessing viser seg å være litt tung å komme gjennom. Den neste boken jeg skal begynne på er Vest for solen, syd for grensen av Haruki Murakami. Så jeg velger å gi deg en smakebit fra begynnelsen av den:

Vest for solen, syd for grensenI den verden hvor jeg vokste opp, var det en urokkelig regel at alle enebarn ble skjemt bort av sine foreldre, og at de var svakelige og skrekkelig egoistiske. Dette var simpelthen en av naturens lover, på linje med at lufttrykket blir svakere når man bestiger et fjell, eller at melken kommer fra kua.

Fra forlaget:

Hajime er i førtiårene, en alminnelig mann som livet har fart pent med. Han er vellykket gift, har to barn og driver to nattklubber i Tokyo. En kveld dukker barndomsvenninnen Shimamoto opp. Han har alltid savnet den umiddelbare kontakten de hadde seg imellom, forståelsen uten ord. Nå ser han en slående vakker og hemmelighetsfull kvinne.
Vest for solen, syd for grensen er en tilsynelatende enkel fortelling om en mann som må se livet sitt på nytt. Det er en eksistensiell roman, med Murakamis slentrende alvor og humor.