Tags

, , , , , , ,

Boken på ventI dag er det på tide med en ny bok på vent hos Beathes bokhylle. Men i dag spør ikke Beathe etter èn bok på vent, men derimot hvilke norske bøker en skal lese i år, som forberedelse til å kunne nominerer og stemme på hvem som skal vinne Bokbloggerprisen 2014. Heldigvis har jeg brukt de siste dagene på å lage meg min egen liste slik at jeg har litt oversikt. Men huff så lang den listen er!

Dette er de norske bøkene jeg har lyst til å lese dette året, og som befinner seg her eller er på vei enten i posten eller på ventelisten på biblioteket. Listen ble på hele 39 bøker (og så har jeg lest 16). Nå sier jeg ikke at jeg kommer gjennom hele listen jeg har lyst til å lese. Men jeg skal gi det et godt forsøk. Under finner du listen over hvilke bøker jeg har lest.

 • Angelsgår, Pål: Er vi venner igjen?
 • Arvola, Jakob: Det går ikke over
 • Basso, Aina: Finne Ly Huset mellom natt og dag
 • Cattaneo, Caterina: Jeg sluttet å telle dager 
 • Espeland, Velle: Svartebøker
 • Evjemo, Eyvind Hofstad: Velkommen til oss
 • Grønner, Erik: En mann, en bro og Felicia Wang
 • Berit Hedemann: All min forakt
 • Heivoll, Gaute: De fem årstidene
 • Henriksen, Levi: Harpesang
 • Silvia Henriksdóttir: Djevelen kan ikke lese
 • Holterman, Sonja: Frostgraven
 • Høyer, Fredrik: Månehund & Fatter’n
 • Junker, Merete: Venuspassasjen
 • Kaldhol, Marit: Det skulle være sol, vi skulle reise til Lôdz
 • Karlsson, Ørjan N.: Huset mellom natt og dag
 • Kveine, Ynge: Lyden av asfalt
 • Larssen, Eivind: Ingen savnet Edwind Niema
 • Mytting, Lars: Svøm med dem som drukner
 • Mæhle, Lars: Linnès dystre spådom
 • Nore, Aslak: Oslo Noir Linnes dystre lærdom
 • Oikonomaki, Anne Bergset: Smådjevlane
 • Pihl, Roger: Mannen som ikke ville hjem
 • Reiersgård, Marit: Jenta uten hjerte
 • Sir, Tine J.: Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa
 • Stifoss-Hanssen, Ellisiv: La meg sove til dette bare er en drøm
 • Stranger, Simon: Tamarin 
 • Sveen, Lars Petter: Guds barn
 • Teige, Trude: Jenta som sluttet å snakke
 • Tvedt, Chris: Djevelens barn
 • Ørstavik, Hanne: På terrassen i mørket

 

 • Ewo, Jon: 1957
 • Falkeid, Kolbein: Øyet og virkeligheten
 • Fidjestøl, Alfred: Frå Asker til Eden
 • Gaux, Martina: Café Vespa
 • Grimnes, Lise: Kaoshjerte
 • Kjælnæs, Marjun S: Skriv i sanden
 • Lillegraven, Ruth: Manilahallen
 • Lunde, Maja: Battle
 • Løkås, Ida: Pappa er et postkort
 • Martenson, Erik: Skyggespinneren
 • Mathiassen, Sanne: Bare en time til
 • Moen, Torbjørn: Ting du gjør for love
 • Nordeng, Jan Tore: Skyggefødt
 • Pettersen, Siri: Råta
 • Sunne, Linn T: Alt du kan ønske deg
 • Uri, Helene: Språkmagi

Listen over bøker jeg har lest er dessverre ikke så lang som listen over dem jeg skal lese. Men noen har jeg da lest:

Dette var et godt sted å fylle på med oversikt over hva jeg har skrevet om også, så jeg vil legge link til det jeg får skrevet om også her. Jeg er nok litt av en listefreak (litt av? – spør mannen min). Og elsker å ha lister over ting, de gjør alt så mye mer oversiktlig!