Tags

, , ,

Smakebit på søndagMari hos Flukten fra virkeligheten spør etter smakebiter fra hva vi leser hver søndag. Denne søndagen sier hun også at det er på tide med sommerferie, noe som passer perfekt for meg. Vi drar i morgen, på en etterlengtet ferie, og selv om det nok kommer noen innlegg før vi er tilbake igjen så vil det være litt stillere her enn det bruker å være.

Jeg leser blant annet Den ensomme polygamisten av Brady Udall. Det er en fin bok, morsom og underholdende, og lett å finne smakebiter fra. I denne smakebitene er hele temaet en sofa. En som kone nr 1 har gitt til kone nr 2 og 3 (som er søstre og bor i samme hus). Og som de ikke vil ha. Det skaper mange forviklinger før den er ute;

Den ensomme polygamistenHan følte seg sterk og vektløs, langet ut forbi middagsbordet som første slagmann på vei forbi andre base, og i hver eneste rom var det barn som snudde seg og så ham passere. Han hoppet over et kar treklosser – så snekkerblyanter og tannbørsten hans spratt ut av skjortelommen – og kjente bare et ørlite smertestikk i kneet. Løpingen føltes så godt at han overhodet ikke fikk øye på sofaen på første runde. Først da han nesten hadde fullført runde nummer to, så han den – hvordan kunne han ha gått glipp av den? – dyttet inn i et hjørne i familiestua, så langt unna som mulig. Den så sammensunken og utmattet ut, som om den hadde hulket av fortvilelse hele kvelden.

Fra forlaget;

Golden Richards, ektemann med fire koner og 28 barn, er langt inne i førtiårskrisen. Familien har vokst til et overdimensjonert minibaroni full av usikkkerhet og rivalisering, og han trekker seg lenger og lenger unna jo større problemene blir.Brady Udall forteller en tragikomisk historie om en dypt troende mann som, lammet av sorg og kravene fra jobben og familien, blir viklet inn i en affære som truer med å ødelegge fremtiden til hele familien.