Tags

, , , ,

Smakebit på søndagDet er sommer, det er snart ferie, men likevel må jeg jo finne frem en bok og dele en smakebit på søndag. Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

Jeg sitter her og prøver å lage noen samleinnlegg som tar for seg bøker jeg ikke har fått skrevet om. For det meste er det krim ser jeg, men etter jeg har skrevet dette har jeg lyst til å prøve meg på en Neil Gaiman bok jeg leste for ikke så lenge siden.  Problemet med sånne innlegg er at du virkelig må lete i hukommelsen for å huske hva du egentlig følte og mente om boken.

Gaiman boken jeg snakker om fikk jeg på PDF og leste den på Sony Reader, men det er nesten umulig å gjøre det fordi du må zoome inn på hver eneste side, og så zoome ut igjen for å bla til neste side. Men så fant jeg ut noe lurt. Hvis du sender PDF-filen som vedlegg til Kindle mailen din og skriver Convert i emnefeltet. Så konverteres PDF filen til en Kindle fil og du kan lese filen som en vanlig Kindle bok. Gjett om jeg ble glad da jeg fant ut det!

Så boken du skal få en smakebit fra i dag er Neil Gaimans Calender of Tales (PS: Boken fant jeg på tor.com). Gaiman spurte folk et spørsmål på Twitter, ett for hver måned. Og så skrev han en historie ut fra svaret til en av Twitter deltakerne. Spørsmålet for februar var som følger;

neil-gaiman-calender-of-tales«What’s the strangest thing that ever happened to you in February?»

og svaret;

«Met a girl on beach, searching for her grandma’s pendant, lost 50 years ago. I had it, found previous Feb.»

Spørsmål og svar for Septemer er som følger;

«Tell me something you lost in September that ment a lot to you.»

«My mother’s lion ring, lost & found 3 times over … Some things aren’t ment to be kept.»

Historiene om de tolv spørsmålene og svarene må du virkelig lese. De er utrolig vakre.