Tags

, , ,

smakebit på søndagI dag glemte jeg nesten av hele Smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten, og det kan man ikke ha noe av! Huset er fullt av familie, og min kjære holder på å forberede middag til en konfirmasjon (ikke vår egen), så det er travelt til tider. Vi skal også i en 16 + 18 fødselsdag i dag, men jeg skal få tid til bloggen innimellom. Blant dem som er her er barnebarnet mitt og vi må ha tid til kos på fanget og lesing av bøker. Farmor er den som leser har han funnet ut.

Noen bøker får jeg da lest for egen del og. Etter en periode med dårlig konsentrasjon og dertil tilhørende dårlig leselyst, ble ting litt lysere i påsken. Jeg fikk lest litt krim og begynt på boken jeg skal nevne i dag; Leserne i Broken Wheel anbefaler av Katarina Bivald. Den er betegnet som en feel-good på fremsiden og er lettlest og fin, samtidig som den handler endel om bøker. Fin lett helgelesning med andre ord.

Leserne i Broken Wheel anbefaler«Jeg vil gjerne …» Hun svelget. Så fortalte hun om resten av ideen sin i ett åndedrag, før hun rakk å ombestemme seg. «Jeg vil gjerne åpne en bokhandel i det gamle butikklokalet til Amy. Med bøkene hennes. Som en hyllest til henne.»
Hun hadde øvd på den siste delen av setningen hjemme, men det lød ikke fullt så bra nå.»
«Du vil selge bøkene til Amy Harris?» sa Andy.
«Ikke for pengenes skyld, selvfølgelig. Det skal ikke være min bokhandel. Visumet mitt tillater ikke at jeg jobber.»

Fra forlaget;

Feelgoodperle fra ung svensk debutant. Alt begynner med en brevveksling mellom to vidt forskjellige kvinner, 28 år gamle Sara Lindqvist fra Haninge utenfor Stockholm og 65 år gamle Amy Harris fra Broken Wheel i Iowa. Etter to års utveksling av bøker, brev og tanker om litteraturen og livet bestemmer Sara seg for å besøke Amy. Men da hun kommer til Broken Wheel, er Amy død. Sara står på gaten i liten by in the middle of nowhere. Men der finnes selvsagt også menneskene som Amy har skrevet om. Og de eksentriske innbyggerne i Broken Wheel har ikke noe annet valg enn å ta hånd om den forvirrede svenske turisten. Sara bestemmer seg for å bli, og for første gang i sitt liv får hun virkelige venner – til forskjell fra Mr. Darcy og Bridget Jones – som hjelper henne med å starte en bokhandel med Amys etterlatte bøker. Både Sara og byen livner til, nye og uventede kjærlighetspar dannes, og verken Sara eller innbyggerne tør tenke tanken på at hun snart skal hjem. Da hennes tomånedersvisum nesten har rent ut, får innbyggerne i Broken Wheel en ravgal, fantastisk idé. Leserne i Broken Wheel anbefaler er en romantisk og humoristisk feelgoodroman om vennskapets kraft, kjærlighet til bøker – og om å finne sin plass i tilværelsen.