Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Det er tirsdag og Boken på vent hos Beathes bokhylle.

I dag tenkte jeg å dele med dere bøkene som kom i posten (i dag). Begge to er bøker jeg har gledet meg til, om på to helt ulike måter. Jeg har gluten intoleranse om må derfor spise glutenfritt. Det er en utfordring i seg selv, spesielt utenfor hjemmets fire vegger selvfølgelig. Men også fordi glutenfritt mel oppfører seg på en annen måte en vanlig mel. Nå er jeg så heldig å være gift med en kokk, så det er ikke jeg som sloss med melet. Men jeg hører jo frustrasjonen. Men så hørte vi begge to om en Bak glutenfrittfantastisk bakebok for dem som må ha ting glutenfrie, og jeg var så heldig at Cappelen Damm sendte den til meg. Boken heter Bak glutenfritt og er skrevet av Karin Moberg og Oscar Målevik. I tiden som kommer blir det baking og smaking, og så skal jeg fortelle dere om boken etterpå.

Fra forlaget;

Stadig flere spiser glutenfritt. Enten fordi de har gluten- og/eller hveteallergi, eller fordi de ønsker å spise sunnere alternativer til hvetebakst. Og her er oppskrifter på blant annet brød, bagetter, knekkebrød, muffins, pai, boller, brownies, kaker og desserter som gjør det til en smakfull opplevelse å spise glutenfritt. Bokens vakre bilder og fine design gjør den også hyggelig å ha fremme på kjøkkenet. Forfatteren Karin Moberg har eksperimentert med glutenfrie oppskrifter i mange år, og driver et eget bakeri som kun selger glutenfritt bakverk. I denne boken har hun videreutviklet oppskrifter fra bakeriet, slik at du kan bake glutenfritt hjemme. Og disse bakverkene er så gode at de kan serveres til alle!

Den andre boken er noe helt annet, nemlig en ganske så mørk og dramatisk krim. Boken heter Den hvite veien og er skrevet av John Connolly. Jeg elsker bøkene hans og ble riktig så glad da Vendetta ville sende meg denne. Boken handler om den pensjonerte politimannen Charlie Parker. Han sluttet som politi da hans kone og datter ble drept, og har etter det viklet seg inn i den ene grusomheten etter den andre. Han har to venner jeg virkelig liker, et homofilt par som begge er leiemordere, og en venninne som også vikles inn i historien i blant. Men det er noe med Connollys måte å skrive på som ikke bare fremhever grusomhetene, men også sårheten og kjærligheten. De tre første bøkene heter; Det sorte hjertet, Mørkets arv og De som dreper.

Den hvite veienFra forlaget;

En ung, svart mann risikerer dødsstraff for drapet og voldtekten av Marianne Larousse, datteren til en av de rikeste mennene i staten. Alene og forhåndsdømt blir det opp til Charlie Parker å bevise hans uskyld, men det viser seg at drapssaken har dype røtter i fortidens udåder og noen ønsker både fortiden og Parker begravet. Den hvite veien er en mørk reise inn i USAs dystre fortid, en tid der en enkel piknik ved elvebredden kunne ende med galgen.

Jeg har noen bøker på hylla jeg må lese først. I stua er det Leserne i Broken Wheels anbefaler, og The adventures of Sherlock Holmes (som straks forfaller på biblioteket). Connolly får bli med meg i seng, men der må jeg først bli ferdig med Reykjaviknetter av Arnaldur Indridason. Men det er fremdeles et luksusproblem!