Tags

, , , ,

I dag kommer jeg rett fra tannlegen, så jeg sitter her og synes synd på meg selv fordi det gjør ganske vondt. Det går snart over, men en sånn fem minutter av selfpity etter tannlegen er lov, tenker jeg. Men nå vil jeg heller tenke på Boken på vent hos Beathes bokhylle. Følg linken til flere bøker på vent.

Boken jeg har tenkt å skrive om i dag er Liza Marklunds Fasadefall. Jeg har stått ganske så lenge i vent på den på biblioteket, men i dag fikk jeg melding om at den er kommet. Da må den nok gå foran andre krimbøker jeg hadde tenkt å lese, siden det bare er fire uker til jeg må levere den inn igjen.

Fasadefall er Marklunds 15. bok og den 10. i serien om journalisten Annika Bengtzon. Jeg liker den serien, men har også lest andre bra bøker av Marklund. Spesielt På flukt og Aldri mer fri er sterke bøker om kvinnemishandling. Også Postcard killers som hun skrev sammen med James Patterson er en fin krim.

FasadefallFra forlaget;

En kald og fuktig maidag finner man risikokapitalisten og eks-riksdagsmannen Ingemar Lerberg torturert og bevisstløs i sin fasjonable villa utenfor Stockholm. Konen Nora er sporløst forsvunnet. På Kvällspressen får Annika Bengtzon i oppdrag å skrive om saken. Avisens redaktør Anders Schyman kommer i hardt vær på grunn av reportasjen han flere år tidligere fikk Den store journalistprisen for. Og mens Ingemar Lerbergs tilstand forverres og kritikken mot Anders Schyman vokser, trer det et stadig tydeligere bilde fram av en villaforstad hvor løgner og et voldsomt mørke lurer under den idylliske overflaten. Hvorfor vil noen den tidligere politikeren til livs? Og hvor er hans kone?