Tags

, , , ,

Det er søndag igjen og etter å ha sovet lenge er jeg uthvilt og klar til å lage selskap for barnebarnet mitt. Han ble 6 år å mandag og i dag skal vi feire. Lesemessig er jeg på et sted der det stort sett går i tegneserier, så jeg har valgt å komme med en smakebit fra boken jeg skal begynne på. Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

Boken jeg skal begynne på er Hvorfor hopper jeg av Naoki Higashida. Den har fått så mye omtale at de fleste nok har hørt om den. Men det er altså en bok skrevet av en autistisk trettenåring og handler om det å være autist. Boken begynner sånn;

Hvorfor hopper jegDa jeg var liten, visste jeg ikke engang at jeg var et barn med spesielle behov. Hvordan jeg fant det ut? Ved at folk fortalte meg at jeg var helt annerledes enn alle andre, og at dette var et problem.

Fra forlaget;

«Alle har et hjerte som kan beveges av noe» Naoki Higashida.

Aldri før har du lest en bok som Hvorfor hopper jeg. Den er skrevet av Naoki, en utrolig smart, sjarmerende og reflektert 13 år gammel autistisk gutt.
Med sine egne ord gir han et krystallklart bilde av hvordan han oppfatter tid, sted, skjønnhet, følelser og natur, og forklarer den ofte uforståelige oppførselen til mennesker med autisme. Uanstrengt og kompromissløst, deler han også sitt unike syn på livet. Hans innsikter er så lysende, annerledes og kraftfulle at man aldri ser på verden på samme måte igjen.

Denne livsforandrende boken beviser forbi all tvil at mennesker med en autistisk diagnose ikke på noen måte mangler humoristisk sans, fantasi eller empati.
Naokis bok har berørt en hel verden og gått til topps på bestselgerlistene i land etter land. Den bergtar leseren, og som eneste bok av sitt slag, har den samtidig en skjønnhet, sannhet og enkelhet, som gjør den til en perfekt gave å dele med andre.