Tags

, , , , , , ,

Heksedoktoren er bok to i serien om Johannes av kriminaletterforsker Eirik Husby Sæther (ved Oslo politikammer). Den første boken, Lobotomisten, likte jeg virkelig godt og jeg gledet meg til å få en fortsettelse.

HeksedoktorenHeksedoktoren er en direkte fortsettelse av Lobotomisten så det blir noen spoilere her hvis du ikke har lest den første boken.
I slutten av forrige bok flyktet Johannes og vi følger han nå til Rio de Janeiro og til favelaen han bodde i som barn. Foreldrene hans drev hjelpearbeid der og han drar tilbake til det samme huset og den samme hjelpeorganisasjonen. Der er bare en enslig kvinne tilbake og jeg tenker med en gang; Flykt! (til kvinnen).

Tom Stohl, som var samboen med en av kvinnene Johannes drepte i Lobotomisten, drar etter Johannes til Rio de Janeiro. Han tror det blir enkelt å spør etter den «hvite mannen» i favelaen. Men i mellomtiden har Johannes fått kontakt med en mann som driver svart magi og bedt om beskyttelse hos lederne av den kriminelle gjengen i favelaen. Alt dette legger opp til skyting, dreping og kaos når Tom kommer.

Denne boken innfridde ikke alle forventningene jeg hadde til den. Den er ikke like skummel, grotesk og ekkel som Lobotomisten. Men så kan det også være greit at den nettopp ikke er det. Den hadde enkelte deler jeg syntes var ufysne og andre som kanskje var unødvendige. Men den skaper en skummel og endelig slutt på forholdet mellom Tom og Johannes.

Boken har jeg fått av Juritzen forlag.