Tags

, , ,

Det er tirsdag og fridag, og på tide å finne frem en ny bok blant alle jeg har på vent. Flere bøker kan du finne hos Beathes bokhylle.

I dag har jeg valgt å dra frem 1Q84 av Haruki Murakami. (Som egentlig er en trilogi). Det er bøker jeg har hatt lyst til å lese lenge men det har ikke blitt noe med meg. Jeg har lest Kafka på stranden og Elskede Sputnik av Murakami og elsker måten han skriver på. Før jul var jeg med i en konkurranse på Bokkilden; En laget seg en ønskeliste til jul på Bokkilden og delte den på Facebook. Det utrolige var at jeg var en av fire vinnere og vant bøker til 2500,-! Grunnen til at jeg drar det frem nå er selvfølgelig at jeg blant annet kjøpte 1Q84 for de pengene (og en haug andre bøker). Så nå har 1Q84 gått fra å være en bok jeg hadde lyst til å lese på biblioteket. Til en bok på vent i min egen hylle. Da må jeg vel kanskje begynne snart?

1Q84 IFra forlaget:

Aomame er på vei til en viktig jobb da hun blir sittende fast i kø på motorveien. Etter råd fra drosjesjåføren går hun ut av drosjen og ned ei avlåst branntrapp, og snart befinner hun seg i en alternativ virkelighet hvor merkelige ting begynner å skje. Matematikkstudenten Tengo drømmer om å bli forfatter, og da en redaktør ber han omskrive en roman, blir han raskt viklet inn i historia til den unge jenta som har skrevet romanen. Fra hver sin kant nærmer Aomame og Tengo seg de samme hendelsene og oppdagelsene.

1Q84 IIFra forlaget:

Romanen starter der 1Q84 : bok 2 slutter. Aomame og Tengo befinner seg begge to i farefulle og usikre situasjoner. De er forfulgt av mennesker og krefter de ikke vet hvem er og ikke forstår. Samtidig som de også leter etter hverandre, lærer de mer om den underlige verdenen de har forsvunnet inn i. Spørsmålet er om de vil klare å overliste forfølgerne sine og finne hverandre før det er for sent.