Tags

, , , ,

Først av alt: Godt nyttår! Jeg er sykemeldt for tiden og har ikke hatt mulighet til å passe på bloggen før nå, men jeg er endelig i form til å kunne dele med deg hva jeg synes om bøkene jeg har lest. I dag gjennom å gi deg en smakebit fra boken jeg skal til å begynne på, nemlig Mørke grener av Nikolaj Frobenius. Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

Smakebiten er fra side 16:

Mørke grenerJeg la på og kikket på avisutklippet igjen.
Det var tegnet noe nederst på avissiden, et lite dødninghode.
Så jævlig barnslig, tenkte jeg og brettet det sammen. Etterpå – da jeg lå på sofaen og så på nyhetene – klarte jeg ikke å få krusedullen ut av tankene. Hvem tegner et dødninghode og putter det i en konvolutt og sender det til en forfatter?

Fra forlaget;

Hvem gjemmer seg bak de mørke grenene? Hvem følger med på alt du gjør? Jo Uddermanns barndomskamerat Georg hadde en foruroligende fascinasjon for katastrofer og død. Men han var også en gutt som vakte mye oppmerksomhet og undring. Var han et offer? Eller et «barn uten sjel»? Som voksen får Jo vite at Georg døde under et fengselsopphold, og han skriver en dokumentarisk roman for å prøve å finne ut av hvem barndomskameraten egentlig var. Romanen vekker oppsikt, men etter at Jo har snakket om den i et TV-intervju, begynner det å skje uforklarlige ting rundt ham. Bildører på vidt gap, en urovekkende MMS fra anonym avsender, et innbrudd der ingenting er stjålet. Etter hvert blir det tydelig: Det er noen som følger med på alt Jo gjør, og som er i ferd med å invadere livet hans ved hjelp av stadig mer drastiske virkemidler.