Tags

, , ,

Det er tirsdag og jeg er endelig tilbake på bloggen. Heldigvis i tide til å dele med deg en ny Bok på vent hos Beathes bokhylle.

Denne uken har jeg valgt ut en bok som jeg først hørte om gjennom Beathe og som forlaget har vært så snille å sende meg. Nemlig boken Hvorfor hopper jeg, som er skrevet av den tretten år gamle Naoki Higashida. Naoki er autist og boken handler om hvordan han tenker og oppfatter ting. Jeg kjenner en gutt med Asperger og håper denne boken vil gi meg et innblikk i hvordan verden er for ham.

Hvorfor hopper jegFra forlaget;

«Alle har et hjerte som kan beveges av noe» Naoki Higashida.

Aldri før har du lest en bok som Hvorfor hopper jeg. Den er skrevet av Naoki, en utrolig smart, sjarmerende og reflektert 13 år gammel autistisk gutt.
Med sine egne ord gir han et krystallklart bilde av hvordan han oppfatter tid, sted, skjønnhet, følelser og natur, og forklarer den ofte uforståelige oppførselen til mennesker med autisme. Uanstrengt og kompromissløst, deler han også sitt unike syn på livet. Hans innsikter er så lysende, annerledes og kraftfulle at man aldri ser på verden på samme måte igjen.

Denne livsforandrende boken beviser forbi all tvil at mennesker med en autistisk diagnose ikke på noen måte mangler humoristisk sans, fantasi eller empati.
Naokis bok har berørt en hel verden og gått til topps på bestselgerlistene i land etter land. Den bergtar leseren, og som eneste bok av sitt slag, har den samtidig en skjønnhet, sannhet og enkelhet, som gjør den til en perfekt gave å dele med andre.