Tags

, , , , , , ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker.

Jeg er kommet til bok tre i Skyggejegerserien av Cassandra Clare og det er med bekymring jeg ser at dette er den siste boken som er oversatt, så langt. Jeg vet ikke om jeg vil lese videre på engelsk eller vente på neste bok på norsk. Jeg får se hvor spennende denne ender! Denne tredje boken heter Glassbyen og begynner med at Clary skal reise til Idris (Landet Skyggejegere kaller hjemme). Men ting går galt og det ender med at Clary åpner en portal selv. Noe hun ikke helt mestrer.

Clary så på ham med åpen munn. «Luke, jeg visste ikke.»
«Selvfølgelig gjorde du ikke det. Du vet absolutt ingenting om Idris. Du bryr deg ikke en gang om Idris. Du var bare sur fordi de andre hadde reist fra deg, akkurat som en liten unge, og så fikk du en fiks ide. Og nå er vi her. Forkomne og iskalde og…» Han tidde, stram i ansiktet. «Kom igjen, vi må begynne å gå.»

Fra forlaget:

Midt i et kaos av krig må skyggejegerne bestemme seg for om de skal kjempe sammen med vampyrene, varulvene og skapningene fra New Yorks underverden – eller om de skal kjempe mot dem. I mellomtiden må Jace og Clary gjøre et annet valg: Skal de forfølge kjærligheten de vet er forbudt? Skyggejegerne leker med elementer fra grøsser- og neogothic-sjangeren og romantiske 1800-tallsklassikere. Dette er en cross over-serie med referanser til populærkulturen. Her er action for både gutter og jenter. Snappy humor i et urbant miljø gjør dette til en verden ungdom lett kan kjenne seg igjen i.