Tags

, , ,

Boken på vent er et boktema hos Beates bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

Det er tirsdag og fridag. Det betyr også at jeg prøver å sove litt lenger denne morgenen, hvert fall hvis jeg ikke har dagen full av ting jeg skal gjøre. Det eneste som står på tapetet i dag er forlagsmøtet til Gyldendal i Stavanger. Der skal det visst komme en hel rekke kjente forfattere, så det ser jeg frem til.

Boken jeg har valgt meg ut i dag er Doppler av Erlend Loe. Både den, og boken som kommer etter den; Lastvagnar, står i hylla mi på lån fra biblioteket. Der har de egentlig stått en stund, men jeg håper jeg skal få lest dem før de må tilbake igjen.

Fra forlaget:

Andreas Doppler er en vellykket mann med kone, to barn og en god jobb. En dag han er på tur i marka faller han av sykkelen. Halvt svimeslått kjenner han en ro han ikke har kjent på lenge. Erkjennelsen om farens død blir tydeligere, mens alle tankene om valg av fliser og armatur til det nye badet er borte. Hendelsen får ham til å flytte ut i marka. Han bosetter seg i telt, og en dag da han begynner å bli fryktelig sulten, slakter han en elg. Tilbake står elgkalven Bongo, som blir Dopplers nærmeste venn.