Tags

, , , , , , , , ,

Endelig fikk jeg en ny bok av John Connolly! Det har jeg ventet på. Denne, De som dreper, er en norsk utgave av den engelske The Killing Kind utgitt i 2001. Heldigvis har Connolly skrevet mange flere bøker om Charlie Parker så det er mye godt i vente.

De som dreperJohn Connolly er irsk og mest kjent for nettopp bøkene om Charlie Parker. Parker er en tidligere politimann som mistet kona og datteren da de ble drept av en seriemorder. Denne seriemorderen, Streiferen, drepte Parker i en av de tidligere bøkene. Nå har Parker slått seg til ro som privatdetektiv som etterforsker hvitsnippkriminalitet. Han vil bort fra all den skytingen og drepingen han opplevde under jakten på Streiferen. Men det tar ikke lang tid før han får spørsmål om å etterforske et uklart dødsfall på en jente han var sammen med da han var ung. Parker tar jobben og er straks tilbake blant kriminelle som gjerne snakker med våpenet sitt. Han har heldigvis noen venner som kan hjelpe ham, og en kjæreste han kan oppleve fred sammen med, for skytingen og drepingen tar på.

Jeg opplever Charlie Parker som en samvittighetsfull mann med stor bagasje. Han prøver så godt han kan å være en god mann, men det er ikke alle i omgivelsene hans som ønsker å la han få lov til det. Han er en karakter en føler mye sympati overfor og som man heier på. Og det er på grunn av denne karakteren jeg elsker John Connollys bøker. Men en kan ikke se bort ifra den gode måten disse bøkene er skrevet på. De er utrolig spennende, og jeg vet at når jeg får en ny bok fra Connolly i hånden så vil det bli noen sene kvelder hvor jeg ikke kan legge meg til å sove før jeg har lest enda et kapittel. Du fyker fremover i et stadig mer komplisert plott hvor det riktignok er endel både makabre og grusomme scener, men hvor du bare må lese videre for å se hva Connolly har funnet på denne gangen.

Bøkene, de som er kommet på norsk før denne er; Det sorte hjertet og Mørkets arv, anbefales høyt og sterkt. De er riktignok ikke noe for sarte sjeler. Men hvis du liker krim med høyt driv, med store spenningskurver og med vakre karakterer må du få med deg John Connolly. Jeg kan ikke si hvilken jeg liker best for de er alle tre like gode. Men de anbefales å leses i rekkefølge.

De som dreper har jeg fått fra Vendetta.