Tags

, ,

Boken på vent er et boktema hos Beates bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

Det er tirsdag og fri. Noe som er spesielt deilig siden jeg var så trett på jobb i går. Jeg var på bokbloggertreffet i Oslo og det å ta tog frem og tilbake til Oslo fredag og søndag pluss å være i full aktivitet hele lørdagen var utrolig kjekt, men anstrengende. Jeg skal til tannlegen i dag, så det er ikke så mye å glede seg til, men jeg får finne på noe kjekt etterpå.

Boken på vent i dag er Sofi Oksanens Da duene forsvant. Jeg har lest Utrenskning og likte veldig godt måten Oksanen skriver på, så jeg håper jeg liker denne også.

Forlaget skriver:

«Da duene forsvant» er en stor fortelling om okkupasjon, motstand og forræderi; om et ulykkelig ekteskap; om kjærlighet og farlige forbindelser; om modige og svikefulle valg. Handlingen foregår i Estland under og etter andre verdenskrig. I 1941 jages sovjetmakten ut av landet, og tyskerne blir de nye okkupantene. Tre år senere gjenerobrer sovjetstyrkene makten. På 60-tallet er kommunistregimet fast etablert med sitt nett av kontrollører og overvåkere.Tre personers liv er i sentrum: Motstandsmannen Roland kjemper for et fritt og uavhengig Estland. Hans fetter Edgar er kameleonen som alltid går dit makten er, og kan skifte identitet og lojalitet uten å nøle. Judit er ulykkelig gift med Edgar, forelsker seg i en tysk offiser, og har bånd til den idealistiske Roland.