Tags

, , , ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker.

Jeg befinner meg i Oslo hvor jeg har vært med på bokbloggertreffet og har besøkt Oslo bokfestival. Det var nydelig med en Oslo tur og fantastisk å treffe så mange flotte bloggere! Jeg vil også gjerne minne om at jeg har en Giveaway på bloggen min (den er over nå), som dere alle er hjertelig velkommen til å delta i.

Smakebiten i dag kommer fra boken Mørkets venstre hånd av Ursula K. Le Guin. Jeg fikk den fra biblioteket rett før jeg dro, så smakebiten er fra begynnelsen av boken.

Jeg vil skrive denne rapporten som om jeg fortalte en historie, for som barn lærte jeg på min hjemplanet at sannheten er et spørsmål om fantasi. Selv de hardeste fakta står og faller med den måten de blir fortalt på.

På baksiden av boken står det:

Planeten Vinter, eller Gethen, er en verden av is og kulde, der innbyggerne forandrer kjønn i sykliske rytmer og det for første gang er i ferd med å oppstå krig mellom to nasjoner.
Hit kommer Genly Ai, første utsending fra jorden og Det økumeniske råd. Han blir møtt med mistro og fiendskap: som MANN blant tvekjønnede vesener blir han en pervers, et uhyre som vekker avsky, nysgjerrighet – og munterhet.
Ais stjerneskip venter ute i rommet. Men den gale og mistenksomme kong Argaven vraker hans tilbud om medlemskap i Det økumeniske samfunn, og Ai må søke tilflukt i nabostaten Orgoreyn, et opphold som fører til en reise gjennom ørkener av is, der Ai setter livet på spill for planetens fremtid.