Tags

, , , , , , , , , , ,

Jeg kom over en bok som heter The Medium, skrevet av CJ Archer da jeg installerte Wattpad på Ipaden min. Den er første bok i en trilogi. Meget lett lesning og ingen stor litteratur, men akkurat da var det helt passe for meg. Jeg leste ut boken i en blunk, fortsatte med bok 2; Possession og plutselig hadde jeg lest den siste boken; Evermore. Bøkene handler om en ung kvinne som er medium og forelsket i et spøkelse (!). I bok en blir det satt fri en demon og i bok to blir noen besatt at et annet spøkelse, mens i bok tre blir spøkelsene som enda ikke har forlatt venteområdet utsatt for noe som “tar livet av dem”. Dette må Emily, som hun heter, løse ved hjelp fra noen passende gentlemen.

Seventeen year-old spirit medium Emily Chambers has a problem. Actually, she has several. As if seeing dead people isn’t a big enough social disadvantage, she also has to contend with an escaped demon and a handsome ghost with a secret past. And then there’s the question of her parentage. Being born an entire year after her father’s death (yes, a year) and without the pale skin of other respectable English ladies, Emily is as much a mystery as the dead boy assigned to her.
———————————–

When the ghost of a notorious killer possesses the body of an upper class youth, London’s pre-eminent medium, Emily Chambers, must exorcise it before the spirit goes on a rampage. As if this isn’t distraction enough, she must fight her feelings for brooding ghost, Jacob Beaufort, who doesn’t like the new man in her life – the handsome and very much alive, Theodore Hyde. ———————————-

When ghosts begin to disappear from the Otherworld, Emily Chambers and her friends must hunt down those responsible before every last spirit, including Jacob Beaufort, is destroyed and Emily’s livelihood along with them. But there is one thing stopping them – Jacob’s killer

(All tekst i kursiv er fra forlaget)

Dette er som jeg skrev lett lesning, men det var noe fascinerende med historien likevel. At Emily er forelsket i et spøkelse er selvfølgelig noe sprøtt, emn det blir som en søt kjærlighetshistorie med forviklinger likevel. Jacob, som spøkelset heter, prøver å få henne til å gå ut med en levende mann, samtidig som han trenger hennes hjelp til å løse overnaturlige hendelser. Bøkene handler også om hvem som kan være Emilys far. Miljøet rundt spiritisme og medium i 1800-tallets London og ikke minst om hvordan det var å leve på den tiden.

Er du ute etter meget lette fantasybøker rundt dette temaet er dette absolutt bøker jeg anbefaler. Samtidig må jeg slå et slag for Wattpad. Det var en grei måte å få bøker både inn på ipaden og telefonen. En av bøkene jeg leste der fant jeg da jeg helt uventet måtte vente en time på noen og måtte finne på noe å gjøre i mellomtiden.