Tags

, , ,

Boken på vent er et boktema hos Beates bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

I dag kom jeg litt sent i gang med bloggingen. Det var plutselig en million ting som skulle gjøres, og siden tirsdagen er min nye fridag må tingene gjøres da. Nå har jeg likevel tid til å sette meg ned litt og fortelle om min bok på vent.

Jeg har valgt meg ut Barnehjemsbestyrerens sønn av Adam Johnson denne uken. Den står blant de bøkene jeg skal lese først, men den fikk ikke bli med på sommerferie for det. Så da får den bli en koselig høstbok. Jeg har lest noen faktabøker fra Nord Korea i det siste, samt en tegneserie så nå er tiden kommet til å lese litt skjønnlitteratur fra det samme området. Jeg håper å lære enda mer om dette lukkede landet.

Pak Jun Do pines av savnet etter moren sin – en anerkjent sangerinne som er blitt hentet til Pyongyang – og en fraværende, men innflytelsesrik far som driver en arbeidsleir for foreldreløse. Jun Do får viktige arbeidsoppgaver av faren, og snart oppdager det despotiske regimet den unge guttens lojalitet og velutviklede instinkter. Selv ser Jun Do på seg selv som en ydmyk tjener i statens tjeneste, han stiger raskt i gradene, men er snart fanget uten returbillett. For å holde seg selv i live må han manøvrere klokt i henhold til forvirrende føringer og ureglementerte bestillinger fra korrupte arbeidsgivere. Presset til det ytterste av hva et menneske kan tåle, tar han opp kampen mot selveste Kim Jong II i et forsøk på å redde kvinnen han elsker, Sun Moon, en legendarisk skuespiller «så uskyldsren at hun ikke vet hvordan utmagrede mennesker ser ut».