Tags

, , , ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker. I dag er smakebiten min fra boken Morgenstjernen i serien Nattmannens datter. Jeg har hatt lyst å lese denne serien siden jeg til jul fikk en bit av en krittpipe som var funnet i huset boken handler om. (fra forlaget). Og da biblioteket kjøpte dem inn (frem til bok 9 foreløpig) ga det meg en god anledning til å få lest dem.

Smakebiten er fra begynnelsen av bok 2:

Secondmajoren bare lo. «Du trenger ikkje å prøve, lille frøken. Meg kan du ikkje…»
Ordene hans ble hengende i luften da en knytteneve kom farende og slo ham rett i bakken. Han tumlet rundt og landet på ryggen. Han ble liggende stille et øyeblikk mens han summet seg. Panna glinset i det svake lyset fra en vegglykt. «i heite!» Secondmajorens grå øyne ble mørke. Han gned seg over kjevebenet.

Romanserien foregår i Bergen på 1700-tallet, og skildrer forholdene og barneskjebnene ved det fryktede Tugt- og manufakturhuset. Den følger bl.a. Lucie Tønnisdatter og hennes kamp for å klare seg.

Historien om Lucie handler om dem som er fattige, ikke bare på gods og gull, men også på slekt og omsorgspersoner. Det er mange harde skjebner, og de unge har bare seg selv og hverandre. Men det finnes også gode mennesker rundt dem, og Lucie selv er et lyspunkt for de andre.