Tags

, , , ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker. I dag er smakebiten min fra en barnebok jeg har tatt med meg hjem fra jobb; Kodeknekkerne; De tre utvalgte av H. L, Dennis.

Jeg har prøvd å trekke inn pensjonerte kodeknekkere som kan overlevere kunnskapen sin. Gammeldagse knep som ikke er avhengig av datamaskiner. Du vet hva jeg snakker om Robbie. Å lære fra seg et blikk for diskrete meldinger, en nese for skjulte sammenhenger, et øre for stille forbindelser.

Klarer tre barn å knekke en ugjennomtrengelig kode i et 500-årig manuskript som har drevet voksne, profesjonelle kodeknekkere fra vettet i årevis? Ingen vet, men Brodie, Hunter og Tusia er rede til å forsøke. Ingen av dem har fylt 14 år. Koden som skal knekkes befinner seg i et beryktet manuskript ved navn MS 408. Dette eksisterer også i virkeligheten, og ble funnet i en villa i Italia i 1912. Boken var full av underlige tegninger – og tekst i kodeform. Under andre verdenskrig var noen av verdens beste kodeknekkere samlet på Station X, Bletchley Park, i England for å forsøke å trenge igjennom mysteriet. De mislyktes. Nye forsøk ble gjort på 60-tallet – til ingen nytte. Men hva om MS 480 ble undersøkt fra en annen kant, med friske øyne? I H.L. Dennis’ historie fører dette spørsmålet til at tre barn kalles inn til Station X for å gi seg i kast med manuskriptet. Brodie, Hunter og Tusia er ikke redde for utfordringer, og gyver løs med stor vigør. Men det tar ikke lang tid før de skjønner at noen er villige til å ta liv for å hindre dem. Hva er det som skjuler seg i MS 480?