Tags

, , , , , ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Kald som døden av Louise Penny.
Jeg har ikke fått lest så mye i det siste som jeg bruker å gjøre. Noe er selvfølgelig fordi jeg har hatt det veldig travelt, men noe er også fordi jeg ikke har lyst. Det vil si at jeg leser på sengen hver kveld (krimbøker), men tiden jeg brukte på å sitte i lesestolen min i stuen er skrumpet inn. Vi er blitt veldig aktive innen Geocaching og bruker mye tid på det (vi heter englene). Det er jo en meget bra hobby fordi det får oss ut på tur. Men så bruker jeg også tid foran pc’n og TV. Og tid på andre, noe som er veldig viktig. Denne helgen skal vi ha besøk av en god venn og det gleder jeg meg til, men da setter man seg ikke akkurat ned og leser.
Jeg håper leselysten kommer tilbake, og det har jeg jo erfaring med at den gjør.

Men tilbake til Kald som døden:

Det er vinter i Three Pines, og snøtunge trær omkranser den frosne innsjøen. På isen ligger en stivnet kropp. CC de Poitiers døde midt i en folkemengde, under en curlingkamp – men det finnes verken vitner eller ledetråder, og i landsbyen surrer ryktene.Da førstebetjent Armand Gamache ved Sûreté de Québec begynner å etterforske saken, oppdager han at CC ikke var et godt menneske. Hun trampet på andre folk, ble uvenner med de fleste og hadde en skjult agenda da hun ankom Three Pines. Det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor CC var dårlig likt, men hvem hatet henne tilstrekkelig til å ville se henne død? Drapsetterforskningen leder Gamache til hendelser langt tilbake i tid, og i sin søken etter sannheten blir han nok en gang dratt inn i livet i Three Pines. I den tilsynelatende idylliske lille byen med kunstnere, forfattere antikkhandlere og eksentriske gamle damer ligger det mørke og tragiske hemmeligheter skjult.

Dette er som du ser en krim og da burde den kunne bli lest snart. Men… du skulle sett stabelen jeg har på nattbordet! Huff og huff, den er altfor høy. Jeg gjør så godt jeg kan og leser så fort jeg kan, men med travle dager er man gjerne litt trett når man endelig kommer seg i seng! Ikke det, å ha mye bra å lese er ikke noe å klage over!