Tags

, , , , , , , ,

Vakre skapninger av Kami Garcia og Margaret Stohl er denne ukes bok i Bokbloggturneen. I går skrev bloggen IamwhoIam om boken og i morgen er det Imichaelsen sin tur.

Ethan Wate pleide å tro at Gatlin, den lille sørstatsbyen hvor han har bodd hele livet, var et sted hvor ingenting forandret seg. Så møtte han den mystiske nykommeren Lena Duchannes, som viste ham en hemmelig verden – et hemmelig Gatlin – som hele tiden har ligget skjult rett foran øynene hans. Et Gatlin som huset eldgamle hemmeligheter under de mosekledde eiketrærne. Hvor en forbannelse har merket Lenas familie i generasjoner. Et Gatlin hvor umulig og magiske ting skjer. Ting som endrer liv. Og ting som noen ganger avslutter liv.

Ethan og Lena er kjærester, spesielle kjærester som også kan kelte. Dvs snakke til hverandre i tankene. I den første boken om dem; Vakre skapninger, lærer vi at familien til Lena er manere og inkubuser og at Lena er et viktig unikum. Men også at Lena vil bli krevd av Mørket eller Lyset og at blir hun krevd av Mørket vil alle de Lyse manerne dø og omvendt. Lena skulle blitt krevd på sin sekstende fødselsdag, men det skjedde ikke. Nå hører Ethan sangen;

Seventeen moons, seventeen turns,
Eyes so dark and bright it burns,
Time is high but one is higher,
Draws the moon into the fire…

Og han regner med at det betyr at Lena kun har fått ett år ekstra og at hun vil bli krevd på sin syttende fødselsdag.

Lena trekker seg mer og mer bort fra Ethan, hun omgås den mørke Riley og en ukjent gutt/mann som heter John. Ethan har fått sommerjobb på biblioteket, som også gir ham tilgang til Lunae, manerbiblioteket. Bibliotekaren er vokter, og fra England kommer det en ung vokter til, den blonde og vakre Liv. Tilsammen roter dette seg til for Lena og Ethan. Da Lena tilslutt forsvinner sammen med John blir det opp til Ethan å finne svar.

Dette er en fantasy for ungdom. En bok som inneholder alt en fantasy skal. En kjærlighetshistorie, en kamp mellom det onde og det gode og mange mystiske og uventede hendelser. Jeg liker historien om Lena og Ethan, og jeg kommer til å se filmen om den første boken. Men samtidig synes jeg at boken bruker mange ord på å si lite. En må lese seg gjennom ganske så kjedelige partier for å komme til de spennende. Men det er verd det!

Lagre