Tags

, , , , , ,

Bokbloggeir har et boktema jeg har lyst til å være med på. Han kaller boktemaet; Mitt tematips. Det er et tema hvor man skal finne en bokomtale en har fra før, eller lage en ny, som passer til ukens tema. Poenget er å få løftet frem i lyset bokomtaler kanskje ikke så mange har sett, eller fått med seg.

Denne uken er tematipset; Verdens herligste romanfigur og da har jeg ingen problem med å velge. Det må være den ene, han du ble forelsket i og som du så gjerne skulle møtt i virkeligheten! Vel, kanskje ikke helt så ille, men romanfiguren jeg liker best av alle jeg har møtt så langt er Rolan Deschain av Gilead. Revolvermann, ensom rytter og helt med stor H. (dvs: Jeg vet han er en antihelt – men det er kanskje derfor han blir en ekte helt for meg).

Roland lever sitt liv mellom permene til de syv bøkene Det mørke tårn. Det går rykter om at han også ville bli en filmfigur, (i følge imdb er filmen in development) men svært lite har skjedd på det området. Det hadde vært utrolig fint å få se denne historien som film synes jeg. At vi ikke er der enda har nok noe med penger å gjøre, som alt annet.

Det har blitt laget tegneserier til denne historien. De følger Rolands liv fra før bøkene og forteller om hvordan han havnet i ørkenen (bok 1 starter der) og hvorfor det er så viktig for han å finne Det mørke tårn (som alt handler om). Tegneseriene har utrolig vakre tegninger og er en fryd for øyet. De står på min kjøpeliste i tillegg til at jeg gjerne leser dem om igjen. (Det er planlagt 10 stk, så vidt jeg vet men det er bare kommet ut 5).

I mellomtiden leser jeg bøkene om igjen. Jeg har lest hele serien to ganger og tegneseriene en gang. Men jeg er helt sikker på at det vil bli flere!