Tags

, , ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Det syvende barnet av Erik Valeur. Dette er en koloss av en bok (850 s) som jeg nettopp har fått. Den både ser og høres virkelig spennende ut og jeg gleder meg til å lese den. Det må midlertidig vente til jeg er tilbake fra Tyrkia. For dit har jeg tenkt å bare ta med lesebrettet mitt. Både fordi det ikke veier noe og fordi jeg tross alt ar meldt meg på en e-bok utfordring på 25 e-bøker i år, og fremdeles ikke har lest en e-bok!

Syv barn kom til verden på Rikshospitalets fødesal B. I månedene som fulgte fant frøknene på det berømte spedbarnshjemmet Kongslund nye familier til dem over hele Danmark, og de vokste opp uten å ane noe om sin egen fortid. Ett av barna bar på en hemmelighet som for enhver pris måtte skjules. Da en eldre kvinne mange år senere ble funnet død på en strand like ved barnehjemmet, ble det opptakten til en sak som ville hjemsøke hele nasjonen: Hadde det ærerike barnehjemmet gjennom et halvt århundre skjult skandaler på høyeste samfunnsnivå? En sitrende spennende mordgåte flettes sammen med en sylskarp mediesatire.