Tags

, , ,

Anette hadde et boktema der vi skrev om våre favorittforfattere fra A-K. Dessverre valgt Anette å gi seg men hun skrev at hvis noen ville fortsette var det helt i orden. Jeg har lyst til å fortsette ut alfabetet. Så her er min favorittforfatter på T.

J.R.R. Tolkien

Det er umulig å velge noen annen enn Tolkien til favorittforfatter på T. Men det er kanskje ganske forutsigbart.

Jeg har skrevet om han i et eget innlegg og velger å linke til det. Det er så mye å si om han at det ikke får plass i noen enkle linjer. Men hovedtrekkene er;

Tolkiens fornavn er John Ronald Reuel, som forkortes til J.R.R. Han er født i 1892 i Sør Afrika og bodde der til faren hans døde i 1895. Tolkiens mor tok da ham og broren hans med seg til England, og de bodde sammen til moren døde da Tolkien var 12 år. Som foreldreløs ble Tolkien videre oppfostret av Fader Francis Morgan ved Birmingham Oratory.

Tolkien studerte Engelsk språk og litteratur, og ga i 1937 ut boken Hobbiten. Den første boken i Midgards univers. Senere skrev og utga han 8 bøker, og enda flere ble gitt ut etter hans død i 1973.