Tags

, , , ,

Anette hadde et boktema der vi skrev om våre favorittforfattere fra A-K. Dessverre valgt Anette å gi seg men hun skrev at hvis noen ville fortsette var det helt i orden. Jeg har lyst til å fortsette ut alfabetet. Så her er min favorittforfatter på R.

J.K. Rowling

Joanne Rowling, født i 1965, er bedre kjent under navnet J. K. Rowling. (Hun la til K som initial og forandret navnet sitt til J.K. etter at forlaget mente at unge gutter ikke ville lese en serie skrevet av Joanne). Hun er en engelsk forfatter og skaperen av fantasyserien Harry Potter, som hun fikk ideen til under en togreise fra Manchester til London i 1990. Potter-bøkene har oppnådd stor popularitet og har solgt i mer enn 400 millioner kopier verden over.

Det er ikke mye en kan skrive om Rowling som ikke «alle» vet allerede. Jeg har heller ikke skrevet om Harry Potter bøkene, selv om jeg har lest dem flere ganger. Det er vanskelig å skrive om bøker «alle» kjenner så godt. Så jeg bare konstaterer at Rowling er min favorittforfatter på R.