Tags

, , , , , ,

Anette hadde et boktema der vi skrev om våre favorittforfattere fra A-K. Dessverre valgt Anette å gi seg men hun skrev at hvis noen ville fortsette var det helt i orden. Jeg har lyst til å fortsette ut alfabetet. Så her er min favorittforfatter på P.

Terry pratchett

Det finnes vel ingen tvil om at Terry Pratchett er min favorittforfatter på P! Han har skrevet, og kommer nok til å skrive, humoristisk fantasy. Det er en av de sjangerne du enten liker eller ikke, og en sjanger jeg har falt helt for. Hvert fall i Pratchetts bøker. En mann å legge merke til.

Pratchett ble født i 1948, i Buckinighamshire. Han er en engelsk forfatter av fantasy bøker, og er mest kjent for sin serie; Skiveverdenen (Discworld på engelsk). Han har jobbet både som journalist og pressetalsmann før han så at han kunne tjene til livets opphold ved å skrive bøker.

Pratchett har også skrevet skrevet en bok sammen med Neil Gaiman. Den heter Good Omens og handler om en profeti om verdens undergang, populært kalt apokalypsen og om engler og demoner. Denne boken er også en humoristisk fantasy, men ikke så absurd som Pratchetts bøker ofte er.

Skiveverdenen er en humoristisk fantasyserie på (foreløpig) 38 bøker. De handler ikke alle om samme person så det kan være greit med en guide som viser deg anbefalt rekkefølge på bøkene. Den oversikten finner du HER. De ulike hovedpersonene er:

  • Rensvind – Disse historiene er basert på en slags trollmann kalt Rensvind. Uttrykket ‘en slags’ brukes fordi Rensvind er helt ubrukelig i alle magiske sammenhenger, men på grunn av spesielle omstendigheter anerkjennes han likevel som trollmann (i mangel av et bedre uttrykk). Andre trollmenn ved Det usynlige universitetet dukker også opp i disse historiene.
  • Heksene – Disse historiene er basert på heksene i Lancre, og da spesielt Bestemor Værvoks, Dadda Ogg, Magrotte Hvitløk, og senere Agnes Nitt.
  • Døden – Disse historiene omhandler Døden i hans vanlige personifikasjon som et skjelett i svarte gevanter med en ljå. Dødens omgangskrets består av hans barnebarn Susan, butleren Albert og Døden for rotter, rottenes variant av den menneskelige Død. I senere bøker er det Susan som er hovedperson, men Døden er fremdeles en nøkkelperson.
  • Vekterkorpset – Disse historiene er basert på Ankh-Morporks svar på politistyrker, City Watch. Samuel Vimes er leder for dem og blant offiserene finner vi Carrot Ironfoundersson, Angua, Fred Kolon, Detritus og «Nobby» Nobbs.
  • Petronella Pine – Disse historiene bygger på figuren Petronella Pine, en ung pike som har en spesiell knytning til Skrellingene. De er først og fremst ment som barnebøker. Disse passer også inn i Heksenes historier, spesielt A Hat Full of Sky. (Liste hentet fra wikipedia)