Tags

, , , , , , , ,

Ready Player One er en science fiction roman av den amerikanske forfatteren Ernest Cline. Den er en helt fantastisk bok, og som fantastiske bøker, vanskelig å skrive om.

USA, år 2044. Verden er preget av energikrise og fattigdom, og er nærmest ubeboelig. Som alle andre bruker Wade Watts hver ledig time på virkelighetsflukt i form av onlinespillet Oasis, en livaktig virtuell utopi. Oasis’ skaper har gjemt en rekke gåter knyttet til åttitallets populærkultur i spillet, og som alle andre drømmer Wade om å være den som løser gåtene og vinner en formue.

Boken handler om Wade Watts, en fattig 18-åring med store talenter innen data. Han har brukt de siste fem årene på å lære seg alt han kan om skaperen av onlinespillet Oasis; James Halliday, for å kunne vinne konkurransen Halliday har laget inne i spillet.

Hele verden er tilknyttet Oasis. Virkeligheten er så grå og trist, og i spillet er mulighetene store. Da Halliday døde testamenterte han hele sin enorme formue til den som kunne løse konkurransen i Oasis. Og store deler av verdens befolkning er med. Wade er svært ressursfull, han fullfører skolen og skaffer seg både falske identiteter og jobber mens han egentlig bruker kapasiteten sin på konkurransen. Men da en konkurrent prøver å drepe ham i virkeligheten blir livet hans en flukt fra hvem han er og jakten på løsningen viktigere. Sammen med seg har Wade fire venner, som han riktignok aldri har møtt. Men som han likevel har et nært forhold til.

James Halliday var svært opptatt av 80-tallet Derfor er alle de tingene Wade er innom på let etter løsningen, også 80-talls relatert. Filmer, TV-serier og spill fra denne perioden blir nevnt og beskrevet. For meg var det et dypdykk ned i nostalgien, men du trenger ikke kjenne til dem før du leser boken. Det som er viktig blir også godt forklart.

Dette er en super bok. Den anbefales både spillere og ikke spillere. Jeg leste om den hos Julies bokbabbel og ebokhyllami. Og det høres ut som de likte den like godt som meg også. Anbefales!