Tags

, , ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken en bok med et veldig fint cover, og med en fristende tittel. Den har likevel blitt liggende sammen med bøker jeg ikke har fått lest. Jeg hadde planer om et storinnrykk blant uleste bøker disse siste ukene. Istedenfor er jeg sykemeldt og får ikke lest noen ting, føler jeg. Men sånn er da livet noen ganger. Boken jeg skal skrive om i dag er Stockholm Octavo av Karen Engelmann.

Stockholm 1789: Revolusjonens bølger brer seg gjennom Europas storbyer. Nøkkelen til en hel nasjons skjebne ligger i hendene på en enkelt, intetanende redningsmann.
I en av Stockholms eksklusive spillsalonger ser Mrs. Sparrow en stor fremtid for sin gode venn Emil Larsson og tilbyr å legge en Octavo. Hvem kan han stole på? Hvem er på hvilken side, hvem er alliert med hvem? Hva er ekte kjærlighet?

Denne spenningsboken er ikke bare en betagende historisk roman, som omhandler det storslåtte, kjente maskeballet hvor mordet på svensk kong Gustav lll faktisk fant sted i 1792, den er også fullspekket av kvinnelist og viftenes hemmelige språk og forførende egenskaper. La deg rive med gatelangs i stemningsfulle Stockholm under byens storhetstid.

Jeg prøvde å finne ut hva det betyr å «å legge en Octavo» på Google, men det var helt umulig. Så jeg må vel bare lese boken for å finne det ut!