Tags

, , , , , , , , ,

Hounded, Hexed og Hammered er de tre første bøkene i serien The Iron Druid Chronicles av den amerikansk/irske forfatteren Kevin Hearne. Jeg har lest disse tre og begynt på den neste, som heter Tricked. Og bestilt bok fem, Trapped, som kommer 27 november. Bøkene har jeg på Kindelen. (Dette innlegget skrev jeg første gangen jeg leste bøkene – nå har jeg dem også i papirformat. Bøkene er urban fantasy, men handlingen skjer i «gude-verdner» (planes – på engelsk) i tillegg til i vår verden.  Den begynner i Amerika, men ettersom historien utvikler seg blir det også tid til en løpetur på tvers av Europa.).

Jeg hørte om disse bøkene, eller rettere sagt Houndedbloggen til Ciuva, i et Fremtidige favoritter innlegg. Pinne kommenterte der og fortalte at de seks første kapitlene av boken lå gratis ute på nettet. Etter å ha lest dem var jeg solgt. (Forlaget skriver:)

Atticus O’Sullivan has been running for two thousand years and he’s a bit tired of it. After he stole a magical sword from the Tuatha Dé Danann  in a first century battle, some of them were furious and gave chase, and some were secretly amused that a Druid had the cheek to defy them. As the centuries passed and Atticus remained an annoyingly long-lived fugitive, those who were furious only grew more so, while others began to aid him in secret. Now he’s living in Tempe, Arizona, the very last of the Druids, far from where the Fae can easily find him. It’s a place where many paranormals have decided to hide from the troubles of the Old World—from an Icelandic vampire holding a grudge against Thor to a coven of Polish witches who ran from the German Blitzkrieg. Unfortunately, the very angry Celtic god who wants that sword has tracked him down, and Atticus will need all his power, plus the help of a seductive goddess of death, a sexy bartender possessed by a Hindu witch, and some good, old-fashioned luck of the Irish to kick some arse and deliver himself from evil.

Dette er fantasy på sitt beste! En to tusen år gammel druide lever et liv som 20-åring i en by i Arizona. Her driver han en bokhandel/urte-salg/okkult forretning, har en hund (irsk ulvehund) han kan snakke med, (nydelige Oberon – som snakker som en gammel vis mann) venner som er alt fra varulver og vampyrer til en gammel irske enke og et hus han er glad i. Han lever et rolig liv til en av de gamle irske gudene finner ut at han vil drepe ham. Det kan sette ting litt på hodet! Det begynner med at han plutselig står med sverdet til den irske guden Aengus Og i hendene midt i et slag, og drar avgårde med det. Det fører til at guden vil drepe han og han tilbringer 1000 år med å leke gjemsel. I den første boken i serien dreper han guden og får sverdet. Men da er det andre «gude-verdner» som blir oppmerksomme på han I bok to er det hekser som gir den store utfordringen, mens i bok tre blir han med en gruppe (guder, varulver og vampyrer) for å få dem inn i Asgard. Poenget med det er å drepe den norrøne guden Tor.

Jeg elsker disse bøkene og synes de er helt fantastiske, men det er vanskelig å sette ord på hva som er så bra. Det er selvfølgelig skrivestilen til Hearne, men også ideer han har. Som Atticus sin mentale kontakt med hunden sin. Vennene hans, hvordan han behandler både venner og fiender. Og ikke minst politiet. osv. I tillegg blander han sammen mange ulike gudelærer (ikke slik at de blir noe annet enn de er). Atticus har møtt både irske, russiske, kristne og norrøne (gude-)figurer så langt i bøkene.

Jeg tror det beste du kan gjøre er å lese de seks kapitlene som du kan finne gratis på nettet. Det var nok til å overbevise meg om at dette er bra og jeg leser på andre blogger at det er flere som er enige med meg. For hvis du liker fantasy bør du ikke gå glipp av denne nydelige serien!